Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Kalendárium

2024. február

A fenntarthatóság és a környezeti értékeink megóvása kiemelt jelentőségűvé vált napjainkra. A környezet védelme az emberi egészség egyik meghatározó tényezője. Számos kutatás bizonyítja, hogy a környezeti ártalmaknak komoly egészségkárosító hatása van, így a tudatos környezetvédelem értékrendbe való beépítése már fiatal korban szükséges. Nekünk, óvodapedagógusoknak kiemelt szerepünk van a környezeti értékeink megóvását szem előtt tartó oktatási elvek és módszerek átadásának. Fontosnak érezzük, hogy a fenntarthatóság elvei ne csak a gazdaságban, az otthonokban, hanem az oktatásban, nevelésben is megjelenjenek.

Ezen elvek aktivistáiként örömmel olvastuk ősszel a Humusz Szövetség és a Galgamenti Népfőiskola pályázatát, amin csoportunk a 3. helyen végzett. Rendkívül nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a 25 óvodai csoport közül dobogós helyen végezhettünk.

2024. január

A környezeti nevelés nemzetközi és hazai szinten is rendkívül izgalmas pedagógiai terület. Az az óvoda, amely az Óvodai nevelés országos alapprogramjában foglalt pedagógiai alapelvek tartalmát a 21. század elvárásainak tükrében valósítja meg, teljesíti a Zöld Óvoda elvárásait. Ennek mentén határoztuk el, hogy intézményünk 2023-ban pályázni fog a Zöld Óvoda címre.

2023. november

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is nagy lelkesedéssel készültünk a a hulladékcsökkentési hétre. Több csoportban is elkészült a hulladékpiramis a gyermekek bevonásával, míg más csoportokban egyéb kreatív formában foglalkoztak a szeméttel, a hulladékok típusaival és azok újrahasználatával, újrahasznosításával. Nagyszerű alkotások is születtek. Hulladékcsökkentési hét eseményei.

2023. október

Hányszor mondjuk, hogy az egészség a legfontosabb. De vajon mindent megteszünk ennek érdekében? Odafigyelünk magunkra? Az egészség a testi lelki és szellemi egészséget jelenti. Óvodánk kiemelt feladatai közé tartozik az egészséges életmódra nevelés. Az egészséges életvitel iránti igény kialakítása már óvodáskorban fontos, hiszen megalapozza a későbbi életszakaszokat.
Hagyományainkhoz híven idén is megtartottuk október 9 és 13 között az Egészséghét programjait.

2023. szeptember

Óvodánk idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét városi rendezvénysorozatához.  A tavalyi évhez hasonlóan újra megrendeztük az Autómentes családi délutánt a
Szent Erzsébet Ligetben. A programot izgalmassá tette, hogy mindenki valamilyen járművön érkezett. Kerékpáros, kismotoros, rolleres, gördeszkás szülők és gyermekek, családok „gurultak” a helyszínre.
Szeptember havi kalendárium.